Anonym ?

 1. Navn/Alder:
  Anonym/ 27 år
 1. Hvor længe har du arbejdet i branchen?
  I 1,5 år.
 1. Hvilket slags sexarbejde arbejder du med og hvorhenne?
  Jeg arbejder som stripper.
 1. Hvad føler du er de største fordele/ulemper ved dit arbejde?
  Den største fordel ved mit arbejde er, at jeg kan få lov at være kreativ og lave mine egne shows præcis som jeg ønsker dem. Jeg elsker at danse og udtrykke mig sensuelt igennem dans. Jeg kan få lov at arbejde med noget som jeg synes er mega sjovt og hvor jeg føler mig empowered fordi det er mig der er i kontrol af min krop og min seksualitet. Det er fedt at føle, at jeg kan få lov at bruge min krop og seksualitet som jeg ønsker og på trods af samfundets normer som hele mit liv har fortalt mig, at pga. jeg er kvinde, er det ikke er okay at være et seksuelt/sensuelt væsen. Så det føles nærmest aktivistisk for mig at kunne handle på trods af samfundets normer. Derudover, elsker jeg fleksibiliteten, friheden og de gode penge (det er fedt at rent faktisk at få penge for noget man selv har kreeret). Så det er svært at vælge den største fordel, haha. ☺ 
  Den største ulempe er helt klart folks fordomme og den stigmatisering der følger med arbejdet. Når først folk ved, du er stripper, så har de tit svært ved at se dig som ”andet” end det. De tror, du er grådig/promiskuøs, at du mangler et moralsk kompas, eller også tænker de, du er et offer, der har det her job pga. traumer i barndommen eller fordi du ikke har andet valg. Om det så var tilfældet, så synes jeg aldrig det retfærdiggør at man behandler andre mennesker mindre ligeværdigt. Men i mit tilfælde, så har jeg faktisk andre valg- jeg har en høj uddannelse og et andet job som jeg sagtens kunne leve af, hvis jeg valgte ikke at strippe ved siden af. 
 1. Oplever du generelt at medier og politikere giver et rigtig billede af sexarbejde og dit arbejde? Hvis nej, hvorfor ikke?
  Jeg synes faktisk ikke, at medierne italesætter selve stripbranchen særlig ofte. Det er som om vi bliver glemt lidt i den offentlige debat, vi er ”usynlige”.  Dog synes jeg, hvis der bliver lavet en dokumentar om strippere, så bliver der ofte italesat det her narrativ med, at strippere er nogle ofre. De er typisk kvinder der har haft et hårdt liv, og dermed vælger at blive strippere (eller tvunget til det), fordi de ikke har andre valg. Andre gange, kan jobbet som stripper blive glamoriseret. I begge tilfælde, er det i hvert fald et unuanceret billede der ofte bliver skabt. 
  Ift. sexarbejde mere generelt, synes jeg, der er en tendens til, at folk som aldrig selv har prøvet at lave sexarbejde udtaler sig om branchen som om de kender den. Dette skete for nyligt også hvor en del influensere udtalte sig om hvordan det er at sugardate. Mange af dem fremstillede sugardating som noget (i alle tilfælde) skadeligt. Det samme synes jeg lidt er tendensen med politikkere. Jeg synes det er dybt problematisk, at vi i debatten omkring sexarbejde giver taletid til folk som aldrig selv har været i branchen, men former deres holdninger omkring sexarbejde ud fra de fordomme og stereotyper de er vokset op med. Jeg selv har haft fordomme omkring sexarbejde, men først efter jeg selv blev stripper føler jeg at jeg har fået et mere korrekt syn på hvordan det egentlig er at være sexarbejder, i hvert fald inde for mit ”felt”. Jeg tænker, det ville svare lidt til, at jeg, som hvid person, skal udtale mig om racisme i Danmark eller en heteroseksuel person skal fortælle om hvilke fordomme man oplever som homoseksuel. Det kan være man har hørt/læst om de fordomme, men har man ikke oplevet dem på egen krop, tror jeg ikke man -sådan rigtig- kan udtale sig om det.
  De gange der så rent faktisk bliver givet taletid til en sexarbejder, så er det ofte, at deres holdninger/synspunkter ikke bliver anset som valide. Her kommer ofte folk med kommentarer som ”jeg tror ikke, hun rent faktisk kan lide sit job, det er nok bare noget, hun fortæller sig selv for at kunne være i det”. Altså, vedkommendes egen oplevelse bliver invalideret. Dette er også noget jeg ofte selv oplever. Folk tror simpelthen ikke på, at jeg godt kan lide mit job som stripper. Og hvis ikke de direkte siger, at de ikke tror jeg kan lide mit job, så spørger de ind til, hvad der har gjort at jeg har et ”behov” for at være stripper. Ofte fisker de efter de her ”traumer” i barndommen, eller den her fordom omkring, at jeg nok bare søger bekræftelse udefra fordi jeg ikke elsker mig selv m.m. Mit job skal simpelthen, på en eller anden måde, sygeliggøres. Samtidig, bliver der stillet et krav om et rigtigt højt refleksionsniveau fra min side- jeg skal kunne svare på rigtig svære spørgsmål ift. hvorfor jeg har valgt det her job, , hvorfor jeg har det ”behov” for at have det her job, om det her job er en konsekvens af en svær barndom, et ”sygeligt” behov for bekræftelse udefra osv. Når jeg nævner mit andet job, så spørger folk ofte ”hvorfor valgte du at blive xxx?” og så kan jeg nøjes med at svare ”det er fordi jeg godt kan lide at arbejde med mennesker” og det plejer at være svar nok. Hvis jeg fortæller dem om mit strip, så skal jeg kunne reflektere og komme med mange flere og dybere begrundelser end, at jeg bare godt kan lide at underholde folk eksempelvis, eller jeg kan lide at danse.
 1. Føler du dig tvunget?
  Nej! Jeg er en ressourcestærk person med en god uddannelse bag mig så jeg kunne sagtens have valgt ikke at strippe. Jeg anerkender dog også, at jeg snakker fra en privilligeret position ift. at jeg rent faktisk har muligheden for at vælge om jeg vil strippe eller ej, idet min økonomi ikke afhænger 100% af min strip. 
 1. Vil du tale offentligt om dit sexarbejde? Hvis nej, hvorfor?
  Hmm… både ja og nej. På den ene side, synes jeg det er vigtigt at man fortæller om det offentligt fordi, det kan være med til at bryde med nogle fordomme. På den anden side, skal man heller ikke underkende konsekvenserne der kan følge af den stigmatisering der er omkring sexarbejde. Jeg tror, det, for mig, er en proces. Lige nu er der nogle personer i min omgangskreds der ved, at jeg er stripper og ikke alle. Måske når der går noget længere tid, vil der flere der ved om det og jeg dermed snakker mere og mere åbent omkring det.  

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.